بسم الله الرحمن الرحیم
این که بدانیم چه عواملی در نیرومند کردن کشورمان و افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران موثرند بسیار راهگشا خواهد بود تا بدانیم تلاش در چه عرصه هایی می تواند ما را به این هدف مقدس برساند. با توجه به نزدیک شدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب عزیزمان مناسب دیدیم که این عوامل را با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب بررسی کنیم، ان شاالله که در برنامه ریزی ها و هدف گذاری هایمان سودمند باشد.
در متن پیش رو برخی توضیحات با توجه به سخنان معظم رهبری داده شده است و بخش هایی از صحبت های خود ایشان نیز داخل گیومه ذکر شده اند.
حضرت آقا در 19 دی 1395 در جمع مردم قم و طی سخنرانی ای که مناسبت قیام تاریخی 19 دی برگزار شده بود ابتدا به معرفی دشمنان انقلاب پرداختند و شیوه ی دشمنی آنها را تشریح کردند و سپس خاطر نشان کردند ه وظیفه ی ما در مقابله با این دشمنی، نیرومند کردن و مقاوم سازی کشور است.
1- ایمان دینی :
ایشان اولین گام نیرومند ساختن کشور را ایمان دینی معرفی کردند. «ایمان دینی جزو مهمترین عناصر مقاومت و تحرّک این کشور است؛ مال امروز هم نیست، از ۱۳۰ سال، ۱۴۰ سال پیش به اینطرف، هر حرکتی در این کشور انجام گرفته است که اثرگذار، جریانساز و مؤثّر بوده است، عنصر ایمان دینی حرف اوّل را در آن میزده است. » در ادامه ایشان به 4 حرکت بزرگ در تاریخ ایران اشاره کردند که عنصر ایمان دینی در آن محرک اصلی بوده است: - قضیه ی تحریم تنباکو - حرکت مشروطیت - نهضت ملی شدن صنعت نفت - قیام 15 خرداد. و انسان اگر فکر کند هر حرکت بزرگ دیگری نیز در این کشور رخ داده است محرک اصلی دین بوده است. به عنوان مثال خود انقلاب شکوهمند اسلامی که بزرگترین اتفاق تاریخ معاصر ایران عزیز است نیز یک حرکت میتنی بر ایمان دینی مردم بوده است.
« این را باید نگه داشت، با این دشمنی میکنند. امروز از همه طرف با انگیزهی دینی مردم دارد دشمنی میشود؛ برای اینکه ایمانها را اوّل در جوانها و بعد در طبقات گوناگون دیگر به عناوین مختلف، به اَشکال مختلف از بین ببرند. این کاری است که دارد امروز بهوسیلهی دشمن انجام میگیرد.»
2- معرفت دینی:
ایشان در کنار ایمان دینی، عرفت دینی را نیز عامل اثر بخش اقتدار کشور معرفی کردند. «معرفت دینی چیست؟ همین مطلبی که مرحوم مدرّس فرمود که «دیانت ما عین سیاست ما است، سیاست ما عین دیانت ما است» -و امام بزرگوار ما هم همین معنا را و همین مفهوم را، هم گفت و هم عملی کرد- این یکی از عناصر اقتدار کشور است. امروز یکی از توصیههای اساسیای که هیئتهای اندیشهورز آمریکایی و انگلیسی دُور هم مینشینند، فکر میکنند، طرّاحی میکنند، دارند ارائه میدهند و به فعّالان مطبوعاتی و رسانهای و اینترنتی و سیاسی و غیره تعلیم میدهند، این است که میگویند با دینِ سیاسی باید مخالفت کرد؛ یعنی تبلیغِ جدایی دین از سیاست؛ یعنی جدایی دین از زندگی؛ دینِ گوشهی مسجد، دین داخل خانه، دین فقط در دل، نه در عمل، که اقتصاد غیر دینی باشد، سیاست غیر دینی باشد، زیر بار دشمن رفتن غیر دینی باشد، با دوست جنگیدن، با دشمن همراه شدن -بر خلاف نصّ دین- وجود داشته باشد، امّا ظاهر هم ظاهر دینی باشد؛ این را میخواهند. »
3- حرکت سریع علمی
سومین عامل اقتدار کشور در دیدگاه رهبری حرکت سریع علمی معرفی شد. ایشان همواره و به شکل مداوم اهمیت علم و پیشرفت علمی را خاطر نشان کرده اند. و بارها این حدیث حضرت امیرالمومنین علیه السلام را در بیانات خود مورد توجه قرار داده اند که “العلم السلطان” . در این زمینه ایشان اشاره کردند که حرکت علمی ما نه تنها نباید متوقف بشود بلکه از شتاب آن نیز نباید کاسته شود.
«همان عناصر بومیای که آن انگلیسیِ خبیث توصیه کرد و تأکید کرد که باید در داخل کشورها اینها را به کار بگیریم و مجهّزشان بکنیم، همان عناصر گاهی در دانشگاهها سعی میکنند جوان ما را مأیوس کنند، برای اینکه حرکت علمی انجام ندهد؛ اگر بااستعداد است، او را کوچ بدهند به طرف خارج؛ [میگویند] «آقا! برو فلانجا، اینجا ماندهای که چه؛ خودت را ضایع میکنی»؛ و پول هم بدهند، پاداش هم بدهند. البتّه جوانهای مؤمن ما ایستادهاند؛ این را من میتوانم شهادت بدهم. علیرغم خباثتهایی که بعضی از عناصر خودفروختهی دشمن در سطح دانشگاهها و بیرون دانشگاهها انجام میدهند برای اینکه بذر نومیدی را بپاشند، جوانهای ما، جوانهای مؤمن ما ایستادهاند.»
4- پیشرفت اقتصادی و حل مشکلات مردم
چند سال اخیر تاکیدات رهبری بر مسئله ی اقتصاد بسیار پررنگ بوده است و این را می توان از نام گذاری ای چند سال اخیر نیز دریافت. دشمن برای تحت تاثیر قرار دادن بخث اقتصاد ایران تمام توان خود را به کار گرفته است چرا که می داند اقتصاد از عوامل مهم اقتدار یک ملت است. به همین سبب مسئولین و مردم باید نسبت به این موضوع هشیار و فعال عمل کنند.
«یکی از اهداف آنها از این تحریمها همین است که مردم را از نظام جدا کنند؛ مردم دچار مشکلات باشند؛ بیکاری باشد، رکود باشد، مشکلات گوناگون اقتصادی باشد؛ ما همینطور حرف بزنیم، مردم هم دچار مشکلات [باشند]. تحریم میکنند برای اینکه این کارها اتّفاق بیفتد و تحریم را هم که بظاهر برمیدارند، جوری برمیدارند که این مشکلات برطرف نشود. ما باید در مقابل چه کار کنیم؟ پادزهر ما این است که ما کاری کنیم که اقتصاد، اقتصاد قوی، مقاوم و پایدار [بشود]، یعنی همان «اقتصاد مقاومتی» که بارها گفتهایم و گفتهایم و گفتهایم. این هم از عوامل اقتدار کشور است. کشوری که اقتصاد قوی داشته باشد، پولش هم ارزش پیدا میکند، مسئولینش هم ارزش پیدا میکنند، مردمش هم اعتبار پیدا میکنند و دیگر نمیشود بر اینها تحمیل کرد. بارها گفتهایم که باید خودمان را از این مکیدن نفت و وابسته بودن به نفت بتدریج جدا کنیم و این را باید بتدریج کم کنیم. سیاست نفت و بالا پایین شدن نفت، دست دیگران است؛ نفت مال ما است امّا اختیارش دست دیگران است. باید بتوانیم اقتصاد کشور را مقاوم کنیم، جوری کنیم [که آن را] استحکام ببخشیم. این یکی از عوامل اقتدار است.»
5- حفظ عزت ملی
«حفظ عزّت ملّی در مذاکرات بینالمللی، در رفتوآمدها، زیر بار زور نرفتن، عزّت ملّی را حفظ کردن، یکی از عوامل اقتدار کشور است. در آن جلسهای که ما نشستهایم و داریم با طرف مقابلمان حرف میزنیم، او نگاه میکند ببیند روحیّهی ما چهجوری است، انگیزهی ما چقدر است، همّت ما چقدر است؛ بر اساس آن برآوردی که میکند، با ما رفتار خواهد کرد. باید عزّت ملّت را، عزّت کشور را حفظ کنیم؛ [آنوقت] مردم هم احساس عزّت میکنند؛ این میشود توانمندی و مایهی اقتدار کشور.»
در پایان ایشان اشاره داشتند که باید این وسایل مقاومت را شناخت تا بتوان در برابر دشمن نقشه بریزیم و این عوامل اقتدار را در خود به وجود بیاوریم.
«بنابراین همهی قشرهای فعّال کشور، از روحانیّون، دانشگاهیان، مسئولان کشور، مدیران کشور، بخصوص مدیران ارشد کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روشنفکران، نویسندگان، همه وظیفه داریم که عوامل اقتدار را در کشور -که شمردم- تقویت کنیم. آن که ایران را دوست دارد، باید بداند حملهی به ایمانِ اسلامیِ جوانان، یک خیانت به ایران است. بعضیها هستند که ایران را دوست دارند، کشور را دوست دارند، [امّا] خیلی پایبندی و دلبندی به دین و شریعت و مانند این چیزها ندارند؛ آنها هم باید بدانند که اگر واقعاً ایران را دوست دارند، اگر حقیقتاً خائن نیستند و دشمن در لباس دوست نیستند، نباید دین را -دین جوانان را، ایمان جوانان را- تضعیف کنند. آن که ایمان جوانان را تضعیف میکند، دارد به کشور خیانت میکند؛ نهفقط به دین. این عوامل اقتدار کشور و ملّت باید از سوی همهی این اقشار تقویت بشود، حفظ بشود، دنبال بشود.»
به علاقه مندان توصیه می کنیم تا متن کامل این بیانات را مطالعه کرده و با دقت در مضامین آن تفکر و در راستای تحقق این اهداف تلاش کنند. ان شاالله که ایران عزیزمان و انقلاب شکوهمند اسلامی روز به روز مقتدر تر باشد.
فرم در حال بارگذاری ...