بسم الله الرحمن الرحیم
تا به حال چند بار برایتان پیش آمده که در مراسمی شرکت کنید که بنا بوده ساعت خاصی شروع شود، اما با تاخیر، آن هم تاخیرهای طولانی در شروع برنامه مواجه شده اید؟
متاسفانه این اتفاقی است که زیاد می افتد. برای خود من به ندرت پیش آمده که در مراسمی شرکت کنم و مراسم راس ساعتی که اعلام شده بوده شروع شود. امری که سبب اتلاف زمان شرکت کنندگان می شود. اما چرا این طور است؟
اگر بخواهیم از آن سوی ماجرا نگاه کنیم، باید بپرسم آیا تا به حال شده در نقش برگزار کننده ی یک مراسم باشید؟ یا در جلساتی که برای برنامه ریزی مراسم ها تشکیل می شود حضور داشته باشید؟ اگر جوابتان مثبت باشد احتمالا این تجربه را دارید که زمانی که به برنامه ریزی برای شروع مراسم می رسند می گویند ما مراسم را هشت شروع می کنیم اما در اطلاعیه می نویسیم هفت و نیم تا همه جمع شوند. اینجا چه اتفاقی می افتد؟ برگزار کنندگان مراسم می دانند که بسیاری از شرکت کنندگان به موقع حاضر نمی شوند. چرا؟ چون متاسفانه در فرهنگ ما اهمیت ندادن به زمان و به وعده و قولها جا افتاده است. گویی خیلی از ما پذیرفته ایم که مراسم دیر شروع شود و خودمان هم دیر می رویم، چون پیش فرض ذهنی ما این است که مراسم راس ساعت آغاز نخواهد شد. برگردیم به جلسه ی برنامه ریزی مراسم. برگزار کنندگان در اطلاعیه ساعت هفت و نیم را به عنوان زمان شروع قید می کنند اما زمان شروع مراسم در حقیقت هشت پیش بینی می شود. حالا می رسیم به زمان شروع مراسم. برخی افراد کمی زودتر از هفت و نیم در سالن حاضر هستند تا مراسم را از دست ندهند. ساعت هفت و نیم می شود. افراد کمی در مراسم حاضرند. مراسم شروع نمی شود. کم کم بقیه شروع به آمدن می کنند. مسئولین سالن در حال بررسی نور و تجهیزات صدا و ویدیو پروژکتورها می شوند. برخی مشکلات فنی وجود دارد. ساعت هشت می شود اما هنوز صدای سالن مشکل دارد. افراد حاضر کم کم کلافه می شوند. نهایتا مراسم هشت و بیست دقیقه با 50 دقیقه تاخیر نسبت به زمان اعلام شده و 20 دقیق تاخیر نسبت به زمان پیش بینی شده ی مسئولان برگزاری شروع می شود.
حالا چه اتفاقی می افتد؟ آنها که سروقت حاضر شده بودند با خود می گویند هرگز به موقع در جلسه ای حاضر نخواهم شد و بسیاری از آنها جزو همان گروهی می شوند که با تاخیر در همه ی مراسم ها حاضر می شوند. آنها که دیرتر آمده اند می گویند می دانستیم سرموقع شروع نمی کنند، خوب شد به موقع نیامدیم و در راه غلطشان ثابت قدم می شوند. مسئولان برگزاری هم با خوشحالی می گویند دیدید گفتیم کسی هفت و نیم نمی آید. خوب شد نیم ساعت زودتر اعلام کردیم تا سالن برای شروع مراسم پر شود. و این دور باطل تا همیشه ادامه پیدا می کند. آنها به وقتی که از کسانی که سرموقع آمده بودند ضایع شده فکر نمی کنند. به حق الناس بر گردنشان فکر نمیکنند. به اینکه در جا انداختن فرهنگ عدم پایبندی به زمان و نامنظم بودن کمک کرده اند هم فکر نمی کنند. آنها نمی اندیشند که خوش قولی و وفای به عهد چه قدر در دین ما مهم است و عدم رعایت آن چه عواقبی دارد. آنها ابدا فکر نمی کنند مرتکب گناه و خطا شده اند. ابدا.
اما اگر مراسم راس هفت و نیم و با تعداد اندک حاضران شروع می شد، چه؟ آنها که سرموقع رسیده بودند راضی از منظم بودنشان در مراسمهای بعدی هم به موقع می آمدند. دیگرانی که دیرتر می رسیدند، به خاطر از دست دادن مراسم افسوس می خوردند و سعی می کردند درجلسات بعد به موقع حاضر شوند. اعتبار مراسم نزد شرکت کنندگان بالا می رفت و نظم و خوش قولی فرهنگ رایج می گشت.
به راستی چرا به این موارد بسیار مهم نمی اندیشیم؟ چرا جلسات ما عموما با تاخیر آغاز می شود و وقت بسیاری از شرکت کنندگان به هدر می رود و برای هیچ کس هم مهم نیست. چرا اساتید دیر به کلاسها می روند و درعمل به دانشجویانشان یاد می دهند که شما هم اینگونه باشید؟ چند تجربه ی به این شکل تا به حال داشته اید؟ مطمئنم این دست تجربیات برای هرکس آشناست.
بیاییم و دست از این فرهنگ غلط برداریم. به زمان اهمیت بدهیم. به عمر خودمان و به عمر دیگران بیندیشیم. اتلاف عمر دیگری را حق الناسی عظیم بدانیم. نظم را که سفارش حضرت امیرالمومنین در آخرین لحظات زندگیشان بوده است را جدی بگیریم. مگر نشنیده ایم که مردم ساعت زندگیشان را با عبور و مرور امام خمینی (ره) تنظیم می کرده اند؟ چرا از این بزرگان خود نیاموزیم؟ چرا اجازه می دهیم ایرانیان را به بدقولی و عدم اهمیت دادن به زمان بشناسند؟ مسلمانان باید از هرکس در خصوص اهمیت دادن به زمان پیشروتر باشند ، چرا که در دین ما سفارش در این زمینه بسیار است و هر لحظه ی عمر هر انسان یک عطیه ی الهی است که نباید به هیچ وجه سبک شمرده شود.
ما از این که به مال کسی دست درازی کنیم و اموال دیگری، هرچند اندک را ضایع کنیم بسیار پرهیز داریم و آن راگناهی عظیم می شمریم، پس چگونه است وقت او را و عمر او را که هزاران بار از مال او باارزش تر است، دست کم میگیریم و به راحتی از کنار آن می گذریم؟
رسول خدا صلی الله علیه و آله :هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد پس به وعده اش وفا کند .
رسول الله صلی الله علیه و آله علیهم السلام: هر گاه مردم عهدهای خود را بشکنند و به آن وفا نکنند خداوند دشمنانشان را بر آنها مسلط خواهد ساخت
امام علی علیه السلام:انسان های نیک کردار به خوش قولی شناخته می شوند .
این بار که برگزار کننده ی مراسمی بودیم به لحظه های عمر دیگران بیندیشیم، به خوش قول بودن بیندیشیم، به آنچه خداوند از ما می خواهد بیندیشیم. اگر استاد شدیم با عمل خود به شاگردانمان نظم را بیاموزیم. اگر سخنران بودیم به موقع در جلسه حاضر شویم و در صورتی که در آغاز مراسم تاخیری دیدیم به برگزار کنندگان تذکر دهیم. اگر خواستیم در مراسمی شرکت کنیم، به موقع حاضر شویم و اگر بی نظمی در برنامه دیدیم حتما انتقاد کنیم. اگر با کسی قرار ملاقات داشتیم یا قرار بود در جلسه ای حاضر شویم مقید باشیم سر ساعت برسیم. در راه اعتلای فرهنگ اصیل اسلامی- ایرانی بکوشیم. این بار جدی تر و دقیق تر باشیم، ان شاالله خداوند ما را در حرکت در راه رضای او و بر سیره ی پیامبر خود یاری فرماید.
نظر از: طوباي محبت [عضو]
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام
تشکر از نظر شما
بله واقعا، خیلی خوب هست که ما پیشگام باشیم.
نظر از: عابدی [عضو]
سلام
موفق باشید
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام دوست عزیز
ممنون، شما هم موفق باشید
سلام عزیزم
خیلی موضوع خوبی را کار کردین
منم باهاتون موافقم وتجربه تلخی بوده برام
الانم منم شدم از دسته همون آدمایی که سعی میکنم دیر برم
چون بدجوری از بی نظمیا خوردم
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام دوست عزیز
ممنونم، ان شاالله که هر چه کمتر شاهد تکرار این تجربه ی تلخ باشیم و زمان در کل جامعه ارزش خودش را پیدا کند
سلام
واقعا معضلیه… از ویژگی های مومن بخوایم بگیم خب یکیش مغتنم شمردن وقت و عمر هست
حالا دیگه وقت دیگران باشه که پای حق الناس میاد وسط!
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام
درست بشه ان شاالله
ممنون که همراهید دوست عزیز
نظر از: Mim.Es [عضو]
سلام به نکته خوبی اشاره کردید، من خودم به شخصه، همیشه سعی میکنم به موقع و سر ساعت در جلسات حضور پیدا کنم، جلسات هم که همیشه با تاخیر شروع میشه، کاش همه به این امر مقید بودند، حالا چطور میشه فرهنگسازی کرد نمیدونم؟!
اما گاهی هم برگزار کنندگان مراسمات خیلی بیبرنامه عمل میکنند و تاخیر از سوی اونهاست ، به هر صورت یه نوع حقالناس!
من که اینجور وقتها مراتب اعتراضم اعلام میکنم. بالاخره هر کس یه برنامهریزی برای کارهای روزانهاش داره!
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام
کاملا موافقم و بنظرم اینکه نقد خودمون رو به برگزارکنندگان جلسات منتقل کنیم میتونه راهکار مناسبی باشه
موید باشید
نظر از: فاطمه زهرا رضوانشهر [عضو]
متن جالبی بود، اتفاقا برای من هم همیشه سوال برانگیز بوده و هست ، اما حالا که خودم گاهی مجری امر هستم می بینم اجتناب ناپذیر است چون مثلا شما برنامه را شروع می کنی اما فقط چند نفر انگشت شمار در جلسه حاضر هستند و این امر برای سخنران مجلس خوشایند نیست .بخصوص اگر بین کلام او همش نفرات اضافه شوند خوب بنده خدا با خودش فکر می کنه کلامش ابتر مانده و یک عده که جمع کثیری هم هستند چیزی از مطالب او نفهمیدند .
همه اینها دست به دست می دهند که ما هم به خیل بد قول ها بپوندیم تا مغز کلام و اصل برنامه ابتر نماند .
البته بنده همیشه سر ساعت شروع می کنم و کلیپ و موسیقی و متنهای زیبا پخش می کنم تا کمی جمعیت بهتر شود .
اللهم اغفر لنا و لکم …
پاسخ از: تســـنیم [عضو]
سلام
به نظر من اصلاً مهم نیست چند نفر در جلسه حاضرند و جلسه را شروع کنیم . چون اگر جلسه رأس ساعت برگزار نشه در واقع ما به شعور و شخصیت کسانی که در جلسه هستند و به موقع اومدند توهین کردیم .و ناخواسته به اون ها یاد میدیم که شما می تونین در جلسه بعدی دیر تشریف بیارید!!!
در دبیرستانی که دخترم درس می خونه ، مدیرشون خودش را ملزم به این کرده بود که جلسه سر وقت برگزار بشه برای همین پدر و مادر ها یاد گرفته بودند به موقع می اومدند و تعداد انگشت شماری دیر حاضر می شدند و این خیلی عالی بود و من هیچ موقع از انجام بقیه کارها باز نمی موندم.
از شما دوست عزیز هم بابت این مطلب سپاسگزارم . بسیار مفید بود .
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام
بله ما هم توی متن اشاره کردیم که این رویه وقتی تکرار میشه تبدیل به یه دور باطل میشه که دیگه هیچکس خودش رو ملزم نمیدونه که سر وقت حاضر بشه
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
اتفاقا بسیار ایده ی خوبی هست که قبل از آغاز برنامه ی اصلی یک کلیپ پخش بشه تا هم فضای جلسه آماده تر بشه و هم کسانی که هنوز عادت به سروقت آمدن نکردند برسند. مهم این هست که برنامه با نظم و سر وقت شروع بشه که الحمدالله شما این کار رو انجام می دهید.
ممنون از بذل توجهتون به این مطلب
موفق باشید
نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو]
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام و عرض ادب
ممنونیم
موید باشید
فرم در حال بارگذاری ...