بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از دوستان چند وقت پیش از این می گفت که عمل جراجی داشته است. پزشکش خانم بوده و در بخش زنان بیمارستان هم بستری بوده است. می گفت: « زمان عمل که رسید لباس عمل را دادند و دیدم یک گان است و شلواری که برایم کوتاه بود و یک کلاه هم برای موهها. تعجب کرده بودم. اصلا فکر لباس عمل را نکرده بود. می دیدم حجابم کامل نیست، با این حال گفتم بخش زنان است و پزشکم هم زن است و اشکالی ندارد. من را با ویلچر بردند دم اتاق عمل و در نتیجه از بخش مختلف بیمارستان رد شدم که آقایان هم بودند. بسیار ناراحت و معذب و شوکه شده بودم. کاری از دستم بر نمی آمد. اصلا فکرش را هم نمیکردم. در همین حال بهت و ناباوری به اتاق عمل رسیدم . آنجا هم یکی از پرستاران آقا بود. اصلا نمیدانستم باید چه کار کنم. سنم کم بود و از شب قبل استرس عمل جراحی و بیماریم را داشتم. حالا عذاب و ناراحتی اینکه نمی توانستم حجابم را رعایت کنم هم اضافه شده بود. خلاصه که عمل جراحی انجام گرفت. اما این فکر برای من باقی ماند که چرا؟ من فکر نمیکردم در جمهوری اسلامی ایران، در یک محیط پزشکی مجبور شوم به عدم رعایت حجاب . فکر میکردم قوانین باید طوری چیده شوند که دینداری راحت تر شود، نه اینکه بانوان هنگام مراجعه به مراکز درمانی برای حفظ حجاب و دین داریشان به مشکل بخورند.»
این خاطره برای اون خانم خیلی تلخ بود. برای من هم. فکرم بسیار درگیر موضوع شد و بعد از آن خاطرات مشابهی را از بانوان دیگر شنیدم و ناراحتی هایی که در مراکز درمانی برایشان پیش می آمد.
واقعا چرا صحبتی در خصوص این مشکل نمی شنویم؟ چرا اقدامی نمی شود؟ کار سختی نیست اینکه قواعد و قوانین طوری چیده شوند که بانوان ما در عین برخورداری از خدمات بهداشتی و سلامتی هم کرامتشان حفظ شود و هم مجبور به تخلف از قوانین الهی نشوند. نه تنها سخت نیست که کاری بسیار لازم و واجب است.
خانم ها نهایتا می توانند هنگام مراجعه به پزشک، پزشکهای زن را انتخاب کنند اما دیگر اینکه عوامل مرکز درمانی، متخصص بیهوشی در اتاق عمل، پرستارهایی که خدمات درمانی ارائه می دهند و … خانم باشند در اختیار آنها نیست. چرا نباید یک بیمارستان ویژه ی بانوان داشته باشیم که همه ی عوامل آن از بانوان باشند؟ این امر در برخی کشورهای دیگر، نه لزوما به دلیل قوانین اسلامی بلکه به دلیل ملاحظات دیگر اجرایی شده است. پس ممکن است و در کشور ما لازم هم هست.
حال گذشته از این امر که مسلما نیازمند فراهم کردن زیرساخت های زیادی است و ممکن است به زودی محقق نشود، چرا نباید لباس اتاق عمل طوری طراحی شود که حجاب بانوان حفظ شود؟ چرا باید دقیقا سبک غرب را در طراحی لباس پیروی کنیم و فکر حجاب بانوانمان نباشیم؟ طراحی یک لباس که تمام ویژگی های یک لباس مخصوص اتاق عمل را داشته باشد و در عین حال حجاب کامل هم در آن رعایت شود کاری ممکن و لازم است.
سه مورد زیر از نکات حقوق بیماران هنگام رفتن به اتاق عمل است اما در بسیاری مواقع این موراد رعایت نمی شوند و حتی اگر بیمار آنها را طلب کند توجهی به خواسته ی او نمی شود.
- پوشش اسلامی او قبل، حین و بعد ازعمل حفظ شود.
- قبل از درپ کردن (استفاده از پوشش استریل به عنوان پوشش بیمار هنگام عمل)، جنس مخالف دراتاق حضور نداشته باشد.
- تطبیق جنسیتی با تکنسین اتاق عمل درطول عملش رعایت شود.
(منبع سایت فردانیوز)
لازم است اقدام جدی در این زمینه صورت بگیرد و نهادهای مرتبط مطالبه ی این مسئله را داشته باشند و مسئولین مربوطه هم فکری برای این موضوع کنند.
نظر از: سونیا سجادی [بازدید کننده]
سلام
واقعا درد روی درده!
ب قول حضرت آقا شرایط باید طوری فراهم بشه که بیمار فقط درد بیماری ذهنش رو مشغول کنه نه دوا درمان و حالاهم نوع اون
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
سلام بر شما
ممنون که به وبلاگ ما سر زدید
سلام
خدا قوت
بله متاسفانه این مشکل وجود داره ولازمه فکری برایش بکنند
اگرتمایل به تبادل لینک دارید به آدرس زیر سربزنید واعلام آمادگی کنید
http://kosar-esfahan.kowsarblog.ir/
سلام علیکم
موضوع مهمی رو مطرح کردید و با اینکه ناراحتی ها و شکایت هایی در اینباره وجود داره اما مسکوت و بدون توجه مونده.
چند وقت پیش برای عکس از دندان رفته بودم و باید لباس ضد اشعه می پوشیدم و یک آقا و خانم مسیول بودند، درخواست کردم آقا برن بیرون تا چادرم رو دربیارم و بتونم لباس رو بپوشم، مسلما شرایط تو بیمارستان با مسیولین بیشتری که آقا هستند مشکل هست اما در اون محیط هم خودمون بخواهیم که شرایط رو طوری ترتیب بدن که موازین شرعی رعایت بشه. ان شاالله همه سلامت باشند و همه بیماران شفا بگیرند.
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
علیکم السلام
درسته که خود افراد هم باید دقت داشته باشند، اما آنچه مهمتر هست اینه که قوانین جامعه بر اساس قوانین دین طراحی بشن نه اینکه ضدیت با قواعد الهی وجود داشته باشه.
ان شاالله سلامت و موفق باشید
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو]
دوست عزیز شما نیز با افتخار لینک شدید
نظر از: آرامـــ [عضو]
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
بله به قول شما اصلا در برخی شهرها پزشک خانم نیست که این هم یه مشکله که باید فکری براش بشه.
امیدوارم مسئولین توجه بیشتری به این موضوع نشون بدن.
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو]
روز مباهله، روز عزت و افتخار شیعه مبارک باد!
http://narjes-s3.kowsarblog.ir/
پاسخ از: مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران [عضو]
برای شما هم مبارک باشد ان شاالله
فرم در حال بارگذاری ...