بسم الله الرحمن الرحیم
شاید گاهی به غلط تصور شود معنای ساده زیستی اهمیت ندادن به نوع پوشش و بی اهمیتی به سر و وضع است و بی توجهی به نحوه ی ظاهر شدن در جامعه به تدین نزدیک تر است. اما آیا تا به حال در منابع دینی خود به جستجوی آداب پوشش در اسلام پرداخته ایم؟
در این مطلب آداب پوشش را در احادیث و از منظر ائمه علیهم السلام مرور می کنیم. بدین منظور از کتاب گرانسنگ مفاتیح الحیات تالیف آیت الله جوادی آملی بهره برده ایم.
رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرمود: برای حضور در میان برادران دینی، لباستان را آراسته و لوازم خود را به اصلاح درآرید به گونه ای که در میان مردم مانند خالی نمودار و برجسته باشد، زیرا خدا زشتی و زشت نمایی را دوست ندارد.
اسحاق بن عمار گوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: آیا رواست که مومن ده پیراهن داشته باشد؟ فرمود: آری. پرسیدم: بیست پیراهن چطور؟ فرمود: آری، این ها اسراف نیست، بلکه اسراف این است که پیراهن آبروداری [مهمانی و مجلس رسمی] را پیراهن کار قرار دهی.
رسول خدا صلی الله علیه فرمودند: هرگاه خواستی کفش و لباس بخری، خوب و نو آنها را برگزین.
راوی می گوید: امام رضا علیه السلام در تابستان بر حصیری می نشست و در زمستان بر زیراندازی مویین و لباسش خشن بود، اما چون در میان مردم حاضر می شد لباس آراسته بر تن می کرد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله آراسته بودن [و نظافت] را دوست می داشت و ژولیده بودن را نمی پسندید.
امام صادق علیه السلام فرمود: بپوش و آراسته باش، زیرا خدا زیباست و زیبایی را چنانچه از حلال باشد دوست دارد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: از ویژگی های مومن زیبایی و آراستگی در عین نداری است.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله خود را افزون برانکه برای خانواده اش می آراست برای اصحابش نیز می آراست و می گفت: خدا دوست دارد که هرگاه بنده اش به دیدار دوستانش می رود خود را آماده و آراسته کند.
حضرت امام صادق علیه السلام گفتند: اصلاح مو و بوی خوش از اخلاق پیامبران است و همچنین فرمودند: هزینه کردن برای بوی خوش اسراف نیست.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: استشمام بوی خوش از سنت من است و هر کس از سنت من روی گرداند از من نیست.
*هرچند باید دقت داشت که برای بانوان گرامی مجاز نیست که در بین نامحرمان از عطر استفاده کنند و بدین منظور می توانند به فتوای مرجع تقلید خود رجوع کنند.
این بخشی از احادیث در خصوص اهمیت آراستگی و خوش پوشی در میان جمع است و لازم است تا به ظرائف دین مبین اسلام توجه کنیم و بدانیم که میان اسراف و تجمل گرایی با آراستگی و خوشپوشی تفاوت است و باید به این مسائل توجه کرد. چنان که دیدم پیامبر اکرم عطر زدن را از سنت خویش دانستند و رویگردانی از آن را نهی کردند. پس لازم است به این ابعاد دین عزیزمان توجه کنیم و بدانیم دین مبین اسلام در هر زمینه ای دقیق است و دستورات دارد. و چنان که می بینیم برای نحوه ی ظاهر شدن افراد مومن در جامعه ارزش و اهمیت بالایی در نظر گرفته است.
فرم در حال بارگذاری ...